Yritykselle

Miksi mukaan?

Tietoturvamerkki on kuluttajalle suunnattu viesti siitä, että merkillä varustettu tuote tai palvelu on suunniteltu tietoturvalliseksi. Yritykselle merkki on yksinkertainen tapa viestiä vastuullisuutta ja osoittaa kuluttajille, että tietoturva on otettu huomioon laitteiden suunnittelussa.

Tietoturva kiinnostaa kuluttajia

Tietoturvasta huolehtiminen on tärkeää: Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan noin 80 % kuluttajista sanoo selvittävänsä tietoturvaominaisuuksia laiteostoksilla ja kolme neljästä on tietoisia kodin älylaitteiden haittaohjelmista.

Tutkimuksen mukaan tietoturvallisuudesta kertova, yleisesti tunnettu ja luotettava merkki vaikuttaisi tuotteen tai palvelun valintaan noin 80 %:lla kuluttajista.

Kilpailuetua ja brändiarvoa

Saman tutkimuksen mukaan kolme neljäsosaa kuluttajista olisi valmis maksamaan enemmän tuotteesta tai palvelusta, jos tietäisi sen olevan tietoturvallinen. Käyttäjien tietoturvasta huolehtiminen nähdään arvokkaana sekä kuluttajien että sijoittajien näkökulmasta.

Tietoturvamerkki tunnustetaan Singaporessa

Yritykset voivat saada käyttöoikeuden sekä Tietoturvamerkkiin että Singaporen kyberturvallisuusviranomaisen myöntämään IoT Cybersecurity Label -merkkiin samalla kertaa, yhdellä hakumenettelyllä. Tietoturvamerkki vastaa vaatimuksiltaan Singaporen tason 3 merkkiä. Kysy lisää osoitteesta tietoturvamerkki@traficom.fi

TUTUSTU SINGAPOREN TIETOTURVAMERKKIIN (avautuu uudessa ikkunassa)

Osaksi kansainvälistä edelläkävijäjoukkoa

Tietoturvamerkkiä hakevat yritykset pääsevät suoraan keskusteluyhteyteen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa IoT-laitteiden tietoturvallisuuskysymyksistä ja tulevaisuudesta. Etujoukoissa toimivan yrityksen on helpompi valmistautua ja vaikuttaa tulevaisuudessa rakentuvaan EU-tasoiseen sääntelyyn ja kansainvälisiin standardeihin.

Tutustu Tietoturvamerkin käyttöehtoihin

Lataa Tietoturvamerkin perustietopaketti yrityksille

Terms of use (English)