Hae merkkiä

Tietoturvamerkin hakeminen on helppoa

Yritykselle Tietoturvamerkki on yksinkertainen tapa viestiä vastuullisuutta ja osoittaa kuluttajille, että tietoturva on otettu huomioon tuotteen tai palvelun suunnittelussa. Kannattaa siis liittyä joukkoon mukaan!

1

Tietoturvamerkki on yritykselle yksinkertainen tapa viestiä kuluttajille vastuullisuutta tietoturva- asioissa. Yritykselle-osiosta löydät lisätietoa merkin hyödyistä sekä siihen liittyvistä kustannuksista.

2

Saadakseen Tietoturvamerkin tuotteen tai palvelun tulee olla suojattu IoT-laitteisiin kohdistuvilta yleisimmiltä uhilta. Vaatimuksiin voit tutustua tarkemmin täältä.

3

Kun olet tutustunut ohjeistukseen, täytä itsearviointiin perustuva hakulomake tästä. Täytetyt hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen tietoturvamerkki@traficom.fi

4

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntijat käyvät läpi itsearviointilomakkeen ja kommentoivat mahdollisia puutteita laitteen turvallisuudesta. Mikäli lomakkeen tiedot katsotaan riittäviksi ja vaatimuksia vastaaviksi hakuprosessi etenee testaukseen ja auditointiin.

5

Tietoturvamerkin saadakseen tuotteen tai palvelun tulee läpäistä vaadittavat rajapintatestaukset sekä auditointi.

6

Hakijayritykselle lähetetään kooste rajapintatestauksessa ja auditoinnissa esiin nousseista tietoturvapuutteista, jos niitä löytyy. Mikäli puutteet voidaan helposti korjata tai niitä ei ole, myönnetään tuotteelle tai palvelulle merkin käyttöoikeus.

7

Tietoturvamerkin myöntämisen jälkeen yritys voi käyttää merkkiä kyseisessä tuotteessa tai palvelussa sekä sitä koskevissa markkinointi- ja viestintäkanavissaan, minkä lisäksi tuote tai palvelu lisätään Tietoturvamerkki-sivustolle.